Her er efterårets politiske pejlemærker

NY SÆSON: Hvad bliver de afgørende politiske slagmarker i efteråret? It's the economy, stupid. Men kun til en vis grad. Personsagerne kommer ikke til at fylde mindre, og DF vil sørge for, at udlændinge- og retspolitik også bliver et tema.
Jørgen Skadhede

Det bliver afgørende, hvad Dansk Folkepartis pris vil være for at stemme reformerne om SU og førtidspension igennem. Derfor bliver der et slagsmål om, hvad borgerlige politikere vil være med til, og hvor de vil sætte grænsen i det, man nærmest kan kalde et afpresningscirkus.

Helle Ib
Politisk kommentator på B.T.
En ny politisk sæson står for døren. Derfor forsøger Altinget.dk her at give et bud på, hvad der bliver efterårets centrale politiske slagmarker.

Økonomien og ikke mindst slagsmålet om troværdigheden i blokkenes økonomiske politik bliver det helt centrale tema. Men personsagerne vil også fylde mere og mere frem mod valget, ligesom værdipolitikken langtfra er begravet.

Dansk Folkeparti vil eksempelvis kræve stramninger på udlændinge- og retspolitik for at sikre regeringens reformer af SU og førtidspension. Sådan lyder nogle af buddene fra de tre politiske kommentatorer, som Altinget har talt med.

Nemlig Berlingske Tidendes Niels Krause-Kjær, B.T.s Helle Ib og Altingets egen politiske kommentator Erik Holstein.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00