Thor P.: Jeg støtter kontraktpolitikken

KONTRAKTPOLITIK: Folketingets formand Thor Pedersen forsvarer 00'ernes kontraktpolitik. Den bandt politikerne moralsk, og det var en god ting, siger han.
Kontraktpolitikken gav et nybrud i dansk politik, fordi den bandt politikerne moralsk til deres løfter, siger Folketingets formand Thor Pedersen.
Kontraktpolitikken gav et nybrud i dansk politik, fordi den bandt politikerne moralsk til deres løfter, siger Folketingets formand Thor Pedersen.Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Niels Th. Dahl

I mit verdensbillede gav kontraktpolitikken en helt anden mening til politik, fordi vi havde en statsminister med den statur at lægge ryg til, at hvad man har sagt, det står man også ved.

Thor Pedersen (V)
Folketingets formand

Folketingets formand Thor Pedersen (V) har ikke opgivet Fogh-regeringernes idé om kontraktpolitikken.

Det fortæller han i et interview med Altinget | Christiansborg i anledning af tal fra den nye undersøgelse af danskernes værdier. De viser, at tilliden til Folketinget er steget markant mellem 1999 og 2008 - og valgforskere påpeger, at kontraktpolitikken, hvor politikerne før valgene tydeligt meldte ud, præcis hvad de agtede at gennemføre efter valgene, kan være en del af årsagen.

Thor Pedersen forsvarer kontraktpolitikken og gør opmærksom på, at den betød et nybrud i forholdet mellem politikere og befolkning:

"Det er et argument, jeg er fuld tilhænger af. Anders Fogh Rasmussen gennemførte, at det, man siger før et valg, det gør man også efter. Dermed er man moralsk bundet op på det. I mit verdensbillede gav kontraktpolitikken en helt anden mening til politik, fordi vi havde en statsminister med den statur at lægge ryg til, at hvad man har sagt, det står man også ved. Det værste er, når nogen siger et og gør noget andet," siger Thor Pedersen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00