Det multikulturelle sammenbrud

ANMELDELSE: Stærk bog fra Jespersen og Pittelkow om de europæiske landes opsplitning i parallelsamfund. Bogen udmærker sig især med snesevis af konkrete eksempler på konsekvenserne.
Trods titlen "Islams magt" handler den nye bog fra Karen Jespersen og Ralf Pittelkow mest om det atomiserede multikulturelle samfund og truslerne mod den verdslige demokratiske stat.
Trods titlen "Islams magt" handler den nye bog fra Karen Jespersen og Ralf Pittelkow mest om det atomiserede multikulturelle samfund og truslerne mod den verdslige demokratiske stat.
Erik Holstein
Foto:
Foto:

Ralf Pittelkow og Karen Jespersen er forkætrede, sine steder hadede, personer, men "Islams magt" lever ikke op til fordommene om højrenationale islamhadere. Jespersen og Pittelkow tager således et helt andet udgangspunkt, end det man finder hos en Søren Krarup.

Erik Holstein
Journalist og forfatter

<img align="left" src="@nyimg=6536@" />

"Skriver de nu om det igen?!"
Der er ingen tvivl om, at det vil være reaktionen hos rigtig mange, der bare ikke orker at høre makkerparret Karen Jespersen og Ralf Pittelkow tordne mere mod islamisme og masseindvandring. Men uanset om man er enig med de to eller ej, snyder man faktisk sig selv, hvis man dropper "Islams magt", som udkommer tirsdag.

For bogen er alt andet end et uartikuleret angreb på muslimer. "Islams magt" er generelt skrevet i et prosaisk sprog, hvor der nøgternt bliver opregnet en hel række facts om og eksempler på den multikulturelle virkelighed i de vesteuropæiske lande. Den er dermed et glimrende grundlag for debat om det 21. århundredes mest afgørende spørgsmål.

Dokumentation

Eksempler på multikulturelle konflikter opremset i "Islams magt":

- Et flertal af britiske muslimer støtter forbuddet mod, at en muslimsk kvinde gifter sig med en ikke-muslimsk mand. Knap halvdelen mener, at en kvinde ikke kan gifte sig uden den mandlige "værges" tilladelse.

- Et muslimsk medlem af Rotterdam Byråd, Bouchra Ismaili, skrev i et avisindlæg: "Hør efter åndssvage originaler, vi er kommet her for at blive. I er udlændingene her, med Allah på min side er jeg ikke bange for noget. Konverter til islam, så vil I finde fred."

- I Århus har de mange trusler fået byens seminarium til at lave kurser for lærerstuderende, hvor de blandt andet får lussinger, bliver sparket eller tilsvinet. Øvelsen skal forberede de studerende på at tage vare på undervisningen, samtidig med, at f.eks. fire af drengene råber: "Skrub ad helvede til, din grimme ludder."

- I den radikale London Mosque kan man få en publikation med titlen "Woman who deserve to go to Hell". I den kan man læse, at de fleste indbyggere i helvede er kvinder.

- En 10-årig britisk dreng blev arresteret for racisme og bragt for en dommer. Hans forbrydelse var, at han havde kaldt en 11-årig dreng for "paki" og "bin Laden" under et skænderi, hvor den anden havde kaldt ham for et "stinkdyr" og "teletubby". Da sagen nåede for retten, havde den kostet 25.000 pund. Den anklagede dreng havde det så dårligt, at han var holdt op med at komme i skole.

- En skole nær Stoke straffede to elever med eftersidning, fordi de nægtede at knæle og bede til Allah i en religionstime.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00