Her er Liberal Alliances nye folketingsgruppe

FOLKETINGSVALG: Liberal Alliance har netop sat navne på partiets spidskandidater i storkredsene. Se her, hvem af dem der bliver valgt.
Anders Samuelsen vil ifølge meningsmålingerne komme til at lede en folketingsgruppe på syv medlemmer. Altinget | Christiansborg sætter navne på mandaterne.
Anders Samuelsen vil ifølge meningsmålingerne komme til at lede en folketingsgruppe på syv medlemmer. Altinget | Christiansborg sætter navne på mandaterne.Foto: Pressefoto/Martin Ravn
Niels Th. Dahl
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Fakta

Altinget | Christiansborg gennemgår i efteråret 2010 samtlige partiers felter af folketingskandidater og kommer med bud på, hvordan deres folketingsgrupper kommer til at se ud efter næste folketingsvalg.

Denne artikel om Liberal Alliances nye folketingsgruppe er den anden i rækken.

Liberal Alliance har i løbet af det sidste halve år brudt forbandelsen fra Ny Alliances dage og står nu til med stor sikkerhed til at komme i Folketinget ved næste valg.

Partiet er i færd med at gøre sig klar til valget og har netop offentliggjort navnene på de kandidater, der vil blive opstillet som spidskandidater i de forskellige storkredse.

Professor og valgforsker Søren Risbjerg Thomsen har for Altinget.dk udarbejdet en "hitliste" over Liberal Alliances mandater, der viser, i hvilken rækkefølge og i hvilke storkredse de falder. Både for de 7 mandater, partiet står til i det seneste kvalitetsvejede gennemsnit af de troværdige meningsmålinger, og i det tilfælde, hvor partiet går yderligere frem.

Hitlisten viser bl.a., at partileder Anders Samuelsen, der er spidskandidat i Nordsjællands Storkreds, først vil få partiets femte mandat og altså ikke komme i Folketinget, hvis partiet kun får valgt 4 medlemmer.

Partiformand Leif Mikkelsen opstiller i Vestjylland, hvor partiet skal have 11 mandater på landsplan for at blive repræsenteret. Han kommer altså med stor sandsynlighed ikke i Folketinget.

1. mandat til Liberal Alliance (Sjællands Storkreds, 1. mandat)

Dokumentation

Liberal Alliance bruger sideordnet opstilling.

I hver storkreds vil én kandidat, spidskandidaten, dog blive nomineret i samtlige opstillingskredse. Det betyder, at han eller hun vil stå øverst på stemmesedlen i hele storkredsen og dermed have en markant fordel frem for de øvrige kandidater.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00