Snit: Rød fremgang efter konservativt lederskifte

NYT FLERTAL: Timeglasset tømmes til fordel for ny regering - såvel V, K som DF står nu statistisk sikkert dårligere end ved FV-07, og der er klart rødt flertal, viser Altinget.dks kvalitetsvejede januar-snit.
Efter lederskiftet 14. januar kan K i Altinget.dks kvalitetsvejede snit kun mønstre ni mandater, hvilket helt usædvanligt placerer regeringspartiet sammen med EL og LA i gruppen af partier med ét-cifret mandattal.
Efter lederskiftet 14. januar kan K i Altinget.dks kvalitetsvejede snit kun mønstre ni mandater, hvilket helt usædvanligt placerer regeringspartiet sammen med EL og LA i gruppen af partier med ét-cifret mandattal.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk

Det er nu statistisk sikkert, at V, K og DF står svagere end ved sidste folketingsvalg.

Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Aarhus Universitet

Af Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert 

Som følge af de mange meningsmålinger i januar er der lavet et særligt gennemsnit for januar, som bygger på meningsmålinger, som blev gennemført efter det konservative lederskifte den 14. januar.

Gennemsnittet er i anden halvdel af januar berørt af presseomtalen og uroen omkring den konservative Henriette Kjærs privatøkonomi, der ledte til hendes afgang som gruppeformand og politisk ordfører den 26. januar (data til dette snit er gennemsnitligt indhentet blandt vælgerne den 19. januar. Fra og med dette snit er Norstat medtaget, red.).

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00