Klippekyst ved Allinge på Bornholm
Den urgamle klippekyst ved Allinge på Nordbornholm bliver den universielle ramme om det politiske folkemøde, der fra starten har opbakning fra toppen af det politiske liv.

Løkke og Thorning kommer til Folkemødet i juni

16. marts 2011 kl. 0:48
FOLKEMØDE: Nyskabelsen Folkemødet på Bornholm midt i juni tegner allerede inden premieren lovende, da landets to førende politikere har meldt deres ankomst.
| Flere

En statsminister og en statsminister-kandidat har lovet at komme og bakke op, når det første folkemøde løber af stablen 15.- 18. juni i Allinge på Bornholm. Fire dages festival, hvor politikere, organisationer og borgere efter svensk forbillede mødes under uformelle former.

"Når jeg taler med danskere i alle aldre, oplever jeg en ægte lyst til at diskutere, hvordan vi fortsat kan udvikle vores velfærd - og derfor er i år det helt rette tidspunkt for en politik-festival", siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i den særlige folder, som de bornholmske arrangører netop har udgivet (hent via link).

Hans hovedudfordrer ved valget senere i år, Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt, supplerer:

"Folkemødet på Bornholm er en vaskeægte vitaminindsprøjtning i den politiske debat, som jeg håber bliver en tilbagevendende begivenhed i den politiske kalender."

Altinget.dk mediepartner
Blandt initiativtagerne er indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) og Bornholms borgmester Winni Grosbøll (S), der var hurtig til at sætte sig som vært for festivalen, der er tænkt som en årligt tilbagevendende begivenhed,

Folkemødets mediepartnere er netavisen dknyt.dk, dagbladet Politiken og så Altinget.dk, hvis udgiver Rasmus Nielsen siger:

"Den store, svenske Almedalsveckan på Gotland er noget af et forbillede, og derfor må vi alle ud af starthullerne allerede i år for at sikre, at bornholmerne med deres gå-på-mod og virkelyst får en varig, national succes med at samle hele det politiske Danmark til demokrati under åben himmel. Jeg vil kraftigt opfordre alle vores abonnenter, som folkemødet direkte sigter mod, til at deltage med tid og andre ressourcer. Vær med i en paneldebat, lav selv et seminar eller et mingle-party, såden en slags uformel, folkelig spin. Den slags lobby virker vist ganske godt på politikere."

Folkemødets hjemmeside går netop i dag i luften under adressen af samme navn (brug link).

Den politiske uge har naturligvis opbakning fra alle Folketingets partier, danske medlemmer af Europa-Parlamentet, KL og LO og gennemføres med tilskud fra bl.a. Bornholms Vækstforum, LAG-Bornholm, Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Sparekassen Bornholms Fond og Bornholms Brand. Men først og sidst bliver Folkemødet til dét, deltagerne kommer i arrangementet.

Folkemødet kan kontaktes på telefon 56 92 13 08 og på folkemoedet@brk.dk.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK
LÆS NYESTE ARTIKLER:
LÆS OGSÅ: