A-mafiamedlem på vej mod vest

Statsrevisor, fhv. minister Helge Mortensen (S) holder op ved næste valg efter 20 år i Folketinget. Han har været medlem af den berygtede jyske trafikmafia, og er klar som borgmesterkandidat i hjembyen Esbjerg.

Der er ikke så mange invitationer til møder længere, og jeg føler, at mine ambitioner her er brugt op. Men jeg vil savne Folketinget og alle hér.

Helge Mortensen
Statsrevisor, fhv. trafikminister (S)
Fakta
Helge Mortensen (S) er født 9. maj 1941.
Folketingsmedlem for Ribe-kredsen fra '84. Trafikminister jan. '93 til jan. '94, og minister for kommunikation og turisme jan. '94 til sept. '94.

Telefonmontør for Jysk Telefon '61-'79. Fmd., Jysk Teleteknikerforbund '71-'79. Medl. best., Centralorganisationen for Telefonstanden i Danmark '72-'78. Fmd., Arbejderbevægelsens Medieselskab, Esbjerg '83-'90.

Fmd., Socialdemokratiet i Vejle '68-'72 og fmd. for Esbjergkredsen '82-'84. Kandidat i Esbjergkredsen fra 1983.


Kilde: Altinget, ft.dk
“Jeg har gennemlevet det, jeg skulle i Folketinget. På et tidspunkt kan man ikke se sig selv på holdet - med de store omstruktureringer i partiet. Der er ikke så meget behov for mig længere, og jeg vil ikke opfattes som en selvfølge herinde," siger Helge Mortensen.

Ikke bitter, bedyrer han, snarere tilfreds og erkendende.

Han nipper til kaffen og reflekterer over sin situation. Altinget er blevet inviteret indenfor på det rummelige kontor på tredje sal. Helge Mortensen fortsætter:

”Den direkte årsag til, at jeg ikke genopstiller, er formandsskiftet i partiet. Den store fornyelse med de mange nye ansigter får mig til at indsé, at jeg har aftjent min værnepligt på Borgen. Og jeg vil selv tage beslutningen om at holde op. Der er ikke så mange invitationer til møder længere, og jeg føler, at mine ambitioner hér er brugt op. Men jeg vil savne Folketinget og alle på stedet," siger han med rank ryg.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00