Coronafrygt gør EU til lukket land

INTERESSEVARETAGELSE: De borgere, organisationer og lobbyister, der normalt render EU-lovgiverne på dørene for at forsøge at påvirke systemet, rammer nu muren, i takt med at coronavirus får institutionerne til at begrænse kontakten med omverdenen.

Europa-Parlamentet har aflyst næste uges samling, og dets formand, David Sassoli (i midten) er gået i hjemmekarantæne på grund af frygt for coronavirussen.
Europa-Parlamentet har aflyst næste uges samling, og dets formand, David Sassoli (i midten) er gået i hjemmekarantæne på grund af frygt for coronavirussen.Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: EU-hovedstaden er så småt på vej i undtagelsestilstand på grund af frygten for coronavirus.

EU-Parlamentet har aflyst sin samling i næste uge og lukkede allerede i sidste uge adgang for besøgsgrupper og gæster, der ikke er særligt inviterede, hvilket med et pennestrøg afblæste 130 arrangementer i huset inden for de næste uger.

Ministerrådet har sat en stopper for alle ikke-essentielle møder – herunder flere ministermøder. Mange af EU-Kommissionens embedsmænd må ikke længere fysisk træffe interessenter. Det samme gælder EU-repræsentationerne, der er de respektive landes forposter i Bruxelles, hvor flere – herunder også den danske – har lagt restriktioner på, hvilke møder der kan tages.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024