Cox ønsker loft over antal EP-medlemmer

Europa-Parlamentets formand opregner kravene til den kommende forfatningstraktat. Han har taget et utal af skjorter med til de afgørende forhandlinger i Bruxelles.
Peter von Kohl

Vi har med udvidelsen næste år 730 pladser. Det kræver noget af os. Jeg vil derfor med en vis skepsis afvente og se, hvad der rent politisk sker på dette område.

Pat Cox
Formand for Europa-Parlamentet
Bruxelles: På et pressemøde til formiddag fortalte den irske formand for Europa-Parlamentet, Pat Cox, at EU-Regeringskonferencen, der netop er begyndt, at han i sin tale ved åbningen havde peget på både situationen for fangerne på Guatanamo-basen på Cuba, og at han havde krævet et EU-pres på de stater, der endnu ikke havde underskrevet Kyoto-miljø-aftalen.

Pat Cox havde desuden understreget, at nu måtte der resultater på bordet, og at det meget vel var politik, at deltagerne ankom til topmødet med stærke holdninger, men det måtte være tydeligt, hvad der kom ud af det hele, og han havde appelleret til deltagerne, at der ikke måtte ske udskydelse af enkelt-punkter.

Mystificeret over Berlusconi
Han var dog en anelse optimistisk med hensyn til et resultat. Men han var en anelse "mystificeret" over Berlusconis udtalelser om en "hemmelig plan", og at han var tvivlende, hvis den indeholdt et forslag om at løse op for problemerne gennem en udvidelse af antallet af medlemmer i Europa-Parlamentet:

"Vi har med udvidelsen næste år 730 pladser. Det kræver noget af os. Jeg vil derfor med en vis skepsis afvente og se, hvad der rent politisk sker på dette område."

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00