Cykelstjerne på afveje

BOBLER: Det er lettere at følge med på landevejen end i politik, fortæller den tidligere verdensmesterskaber i landevejscykling, Alex Pedersen, der stiller op for De Konservative.
Der bliver næppe kørt hurtigere på landevejene, hvis den gamle verdensmester Alex Pedersen kommer i Folketinget. Han vil nemlig kæmpe for hårdere straf for doping.
Der bliver næppe kørt hurtigere på landevejene, hvis den gamle verdensmester Alex Pedersen kommer i Folketinget. Han vil nemlig kæmpe for hårdere straf for doping.Foto: Altinget.dk
Fakta
Alex Pedersen

40 år.
Opvokset i Ikast.
Bor i dag i Herning med Helle og datteren Emma på 7 år.

Proffesionel cykelrytter fra 1988 til 1991.
Verdensmester i landevejscykling 1994.
Startede i 1997 cykelholdet Team home- Jack & Jones, som i dag hedder Team CSC.
2003 til 2005: Direktør hos Ikast-Bording Elite Håndbold.
2005: Direktør på Herning Bladet.
Medlem af Danmarks Cykel Unions bestyrelse siden 2003.

Politisk erfaring

2006 - Næstformand for Konservativ Folkeparti i Hernings vælgerforening.

Fakta

Christiansborg-boblerne

Altinget.dk vender spotlampen mod nogle af de unge politikere, som ifølge prognoserne står til at komme i Folketinget 13. november. Gennem hele valgkampen bringer vi således en række portrætter af de håbefulde folketingsspirer.

Fakta

Dette er den fjerde artikel om de nye Christiansborg-boblere.
Tidligere i serien:


29.10.: Johanne Schmidt-Nielsen, EL
31.10.: Sophie Løhde, V 
7.11.: Orla Hav, S

"Da jeg cyklede, var jeg endagsrytter, så jeg er glad for, at det er en kort valgkamp. Det handler om at være synlig og være der, når det sker, men på den anden side, så handler det også om at komme over stregen. Det er en hård udfordring mentalt - specielt i paneldebatter. Hvis du sidder helt usynlig og lader være med at bryde ind, så kan det altså gå halvanden time, uden at du får sagt noget. Det gælder om at være lidt offensiv," fortæller Alex Pedersen.

Han kæmper sammen med siddende folketingsmedlem Per Ørum Jørgensen (K) om de konservative mandater i Vestjyllands Storkreds, hvor De Konservative for øjeblikket ligger på vippen mellem et og to mandater.

Verdensmesteren har kun været medlem af De Konservative i tre år, og har de sidste to år været næstformand i vælgerforeningen i Herning.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00