Dansk Folkeparti størst i Sjællands Storkreds

VALGPROGNOSE: Dansk Folkeparti vil ved et valg nu få flere mandater end Socialdemokraterne og Venstre i landets største storkreds. Tre partier går hver et mandat tilbage i Sjællands Storkreds, viser ny Risbjerg-prognose.

Søren Espersen har overtaget Pia Kjærsgaards Kalundborg-kreds. I ny prognose står Dansk Folkeparti til at blive største parti i Sjællands Storkeds.
Søren Espersen har overtaget Pia Kjærsgaards Kalundborg-kreds. I ny prognose står Dansk Folkeparti til at blive største parti i Sjællands Storkeds.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Morten Øyen

Vi skal ikke tage armene over hovedet endnu, for det skal selvfølgelig konverteres ved et valg først. Men når det er sagt, så tror jeg, prognosen afspejler, at en del af kommunerne i Sjællands Storkreds oplever, at det er hårde tider.

Rene Christensen (DF)
Finansordfører og viceborgmester i Guldborgsund kommune

Dansk Folkeparti har overhalet Venstre og Socialdemokraterne og er nu det største parti i Sjællands Storkreds.

Fakta
Sådan fordeles mandaterne i Sjællands Storkreds:

Socialdemokraterne 6 (7)
Radikale 1 (2)
Konservative 1 (1)
SF 2 (2)
Liberal Alliance 1 (1)
Dansk Folkeparti 7 (4)
Venstre 6 (7)
Enhedslisten 2 (2)

(valget i 2011)


Det viser en ny valgprognose, som valgforsker Søren Risbjerg Thomsen har foretaget for Altinget på baggrund af hans kvalitetsvægtede gennemsnit af januar måneds meningsmålinger.

I prognosen står Dansk Folkeparti til at få hver fjerde stemme i Sjællands Storkreds, og det vil udløse syv mandater til Folketinget. Det er en fremgang på tre mandater i forhold til valget i 2011. Imens står De Radikale, Socialdemokraterne og Venstre hver til at miste et mandat.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00