Danske MEP'er slås med usynlighed

EU-SYNLIGHED: Mere end halvdelen af folketingsmedlemmerne er mere synlige i de danske medier end selv det allermest omtalte danske europaparlamentsmedlem. Det er i høj grad deres egen skyld, siger danske kommentatorer.
Der er masser af pomp og pragt i EU-systemet i Bruxelles - men fortsat ikke megen omtale af de danske europaparlamentarikere i de danske medier.
Der er masser af pomp og pragt i EU-systemet i Bruxelles - men fortsat ikke megen omtale af de danske europaparlamentarikere i de danske medier.Foto: Colourbox.com
Niels Th. DahlMorten Øyen

Alt for mange af deres indlæg i Danmark bærer præg af, at de er skrevet af studenter og embedsmænd, og at de handler om teknik og ligegyldigheder. Meget få af dem magter at skrive et debatindlæg, hvor de formår at sætte en dagsorden.

Hans Engell
Kommentator

Der er fortsat langt mellem avisartiklerne om de danske medlemmer af Europa-Parlamentet.

En helt ny undersøgelse fra Infomedias Analyseafdeling for Altinget.dk viser, at selv det mest omtalte medlem af Europa-Parlamentet - det er Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt - kun er omtalt 1.334 gange i de skrevne danske medier i det sidste år. For de øvrige MEP'er er det langt mindre.

Det er færre omtaler, end de fleste folketingsmedlemmer får. En tilsvarende undersøgelse fra Infomedia over folketingsmedlemmernes synlighed i 2010 viste således, at mere end halvdelen af MF'erne havde flere end 1.300 omtaler om året.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00