De blev valgt for Enhedslisten

FOLKETINGSVALG: Se Enhedslistens nye folketingsgruppe her.
Enhedslisten og Johanne Schmidt-Nielsen har fået det bedste valg nogensinde.
Enhedslisten og Johanne Schmidt-Nielsen har fået det bedste valg nogensinde.Foto: Anders Hein/Altinget.dk
Niels Th. DahlOle Nikolaj Møbjerg Toft
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:

Enhedslisten fik ved folketingsvalget 15. september 12 mandater. Det var en fremgang på 8 mandater i forhold til sidste valg.

De blev valgt (N=nyvalg, G=genvalg, personligt stemmetal i parentes.) NB: De nye folketingsmedlemmer er nævnt i den rækkefølge, de er valgt inden for storkredsen - bemærk, at det ikke altid følger det personlige stemmetal.

Københavns Storkreds, 3 mandater

Johanne Schmidt-Nielsen (G, 47.002)

<img align="left" src="@nyimg=6870@" style="padding-right: 5px;"/>Enhedslistens stjerne Johanne Schmidt-Nielsen har kun siddet i Folketinget siden valget i 2007, hvor hun stillede op for første gang. Dengang var hun et så ubeskrevet blad, at den daværende konservative formand Bendt Bendtsen under en af de afsluttende partilederrunder antog hende for at være en af de ansatte og bad hende hente kaffe til sig - en historie, der i valgkampen åbnede manges øjne for den unge og veltalende kvinde. I sin tid i Folketinget har Johanne Schmidt-Nielsen efterhånden arbejdet sig op til at være en særdeles skarp debattør, og Enhedslisten gjorde hende da også som den første i partiets historie til politisk ordfører i 2009. Johanne Schmidt-Nielsen er 27 år gammel og har en bachelorgrad i socialvidenskab fra Roskilde Universitetscenter.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00