De Radikale bruger DF-strategi med succes

LANDSMØDE: De Radikales insisterende angreb mod S-SF er partiets eneste strategiske udvej, og de kan udnytte positionen med samme succes som DF, vurderer eksperter. Og på landsmødet bakker medlemmerne op om den krigeriske metode med bragende klapsalver.
Marie Dissing Sandahl
Foto:
Eksemplerne på de Radikales markante kritik af S-SF er utallige. Senest trak de tæppet væk under S-SF's finanslovsforslag ved at pege på genbrugen af regeringens fastfrysning af den såkaldte §20-regulering af beløbsgrænserne i skattelovgivningen og samtidig at understrege, at ingen radikale ville stemme ja til det forslag.

Igen og igen har de Radikale stukket kæppen i hjulet ved insisterende at pirke til sprækkerne i rød bloks udlændinge- og økonomipolitik, og partiet har udviklet sig til en gedigen torn i øjet på S-SF. Opgaven for de Radikale er klar: De skal profilere sig som et selvstændigt parti med egen markant politik og samtidig være med til at skabe tillid til rød blok som et troværdigt regeringsalternativ.

Den balancegang har Dansk Folkeparti klaret med bravour i sin tid som VK's støtteparti, og de Radikale benytter sig af samme strategi som DF, vurderer Johannes Andersen, lektor på Aalborg Universitet.

"Ved at kopiere Dansk Folkepartis strategi med at have nogle markante områder, hvor de virkelig skiller sig ud, kan de Radikale bruge sin position til at skubbe til de andre," siger han og tilføjer:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00