De tog fejl, Berlusconi

Fra Strasbourg har Peter von Kohl fulgt Europa-Parlamentets afsluttende debat med den italienske rådsformand Berlusconi, ligesom vi har indhentet danske kommentarer til sammenbruddet i arbejdet for en ny EU-forfatning.
Peter von Kohl

Man kan ikke give folk en grundlov uden først at spørge dem om lov.

Jens-Peter Bonde
MEP (JuniBevægelsen)
Strasbourg: Det italienske formandskab sluttede i praksis i går, da EU-Rådsformanden, ministerpræsident Silvio Berlusconi, og hans ministre havde stået til regnskab for det seneste halvårs resultater. Og selv om EU-Regeringskonferencen nærmest gik neden om og hjem – i al fald indtil videre – så var der faktisk opnået en hel del.

Ikke alene kunne den endnu fungerende formand pege på vedtagelsen af et særdeles ambitiøst vækst-program med omfattende trans-europæiske netværks-projekter samt forsknings-ditto, der omgående sættes i gang via EU-Kommissionen og den Europæiske Investeringsbank.

Han kunne også pege på enighed om en holdning til bekæmpelse af illegal indvandring til Unionen og deraf opstående kriminalitet - bl.a. i form af mellemmænd, der tjener stygt på, hvad Berlusconi omtalte som ’ulykkelige menneskers higen efter det paradis, som de anser Unionen for at være’.

Og så gentog Berlusconi hér i Europa-Parlamentet, at der under EU-Regeringskonferencens forhandlinger om en EU-Forfatningstraktat var opnået enighed om 82 emner, mens det enkelte tilbageværende problem omkring stemmevægtningen i EU-Ministerrådene fik alle deltagerne til at indse, at der var brug for en tænkepause.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00