Analyse af 
Esben Schjørring

Ellemann skal til landsmøde som dansk politiks mest pressede leder

Venstre samles i weekenden til landsmøde i Herning, mens partiet befinder sig i en alvorlig identitetskrise, og nu skal Ellemann træffe det måske mest afgørende valg i partiets historie. Det kan næsten ikke blive værre.

<div>Jakob Ellemann-Jensen er dansk politiks mest pressede partileder. At han allerede nu, så kort efter et valg skal træffe så skelsættende, historisk og så risikofyldt en beslutning om, hvorvidt hans parti skal gå i regering med partiets store rival og ophæve en grundlæggende forskel i dansk politik, gør det ikke lettere. Tværtimod.</div>
Jakob Ellemann-Jensen er dansk politiks mest pressede partileder. At han allerede nu, så kort efter et valg skal træffe så skelsættende, historisk og så risikofyldt en beslutning om, hvorvidt hans parti skal gå i regering med partiets store rival og ophæve en grundlæggende forskel i dansk politik, gør det ikke lettere. Tværtimod.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Esben Schjørring

Man forstår ikke, hvordan et politisk nederlag for alvor føles, medmindre man selv er politisk engageret.

Det stod jeg og tænkte på valgnatten, mens Ellemann banede sig vej op til Venstres valgfest på Christiansborg. Eller fest og fest. Det var netop ikke festligt.  Folk var ægte kede af det, og jeg forstod det ikke.