”Det er jo bare samtaler”

BAGGRUND: Erhvervslivets officielle høringssvar forsvinder i papirbunkerne på politikernes skriveborde. Derfor satser lobbyisterne benhårdt på en vedvarende uformel kontakt med politikerne. ”Hvis noget er vigtigt, vil vi aldrig forlade os på de formelle kanaler,” siger Lars Aagaard, Dansk Industri.
Ole HallKaare Sørensen

Der har været dage, hvor mere end en håndfuld ministre har besøgt os. Og vi har næsten månedligt besøg af EU-kommissærer

Lars Aagaard
Miljø- og energichef, Dansk Industri
På kontoret sidder Lars Storr-Hansen. Han er afdelingschef ved HTSA, der er en af Danmarks største erhvervsorganisationer. Øjnene skimmer et lovforslag, regeringen netop har sendt i høring.

Men lovforslaget er ikke nyt stof for Storr-Hansen. Han kender flere dele af det på forhånd, præcis som enhver anden god lobbyist vil gøre. Telefonsamtaler med politikere og embedsmænd har sikret ham indflydelse tidligt i lovprocessen.

”Den største og bedste indflydelse du kan få, det er inden pennen overhovedet rører papiret til et lovforslag. Derfor er vi i kontakt med embedsmænd og politikere allerede før høringsprocessen,” siger Lars Storr-Hansen til Altinget.dk.

Altinget har talt med ham og en række andre lobbyister fra erhvervslivet. Alle fremhæver de, at de uformelle kanaler flytter større sten i et lovforslag end et høringssvar gør.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00