Det lysner - på langt sigt, vurderer Hvilshøj

INTERVIEW: Muhammed-krisen understreger faren ved parallelsamfund, siger integrationsminister Rikke Hvilshøj (V), der i forhold til integrationen ser lyspunkter i horisonten. Hvilshøj vil drøfte integration med netværket af demokratiske muslimer.
Erik Holstein

Vi vil ikke acceptere, at man udvikler skarpe parallelsamfund, hvor man hverken forstår hinanden rent sprogligt - eller forstår hinandens reaktioner og handlinger. Fordi vi agerer ud for helt forskellige værdisæt.

Rikke Hvilshøj
Integrationsminister
I første omgang er virkningen helt ødelæggende.

Hundredetusindvis af muslimer er såvel herhjemme som i store dele af verden hidset op mod Danmark, og danskerne har omvendt tabt megen sympati for muslimerne. Men på længere sigt er skadevirkningen for integrationen ikke nødvendigvis så stor.

Det siger integrationsminister Rikke Hvilshøj (V), efter to meningsmålinger offentliggjort i Altinget i går viste, at danskernes sympati for muslimer herhjemme og den muslimske verden som sådan befinder sig på et absolut nulpunkt.

"Der er ting, der trækker i begge retninger. Der er ingen tvivl om, at de utallige afbrændinger af Dannebrog og imamernes rundrejse i Mellemøsten med meget fejlagtige oplysninger, ja det har selvfølgelig påvirket danskerne stærkt," siger Rikke Hvilshøj.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00