Det ukendte S-netværk

BAGGRUND: På tværs af de eksisterende kaffeklubber findes et netværk mellem en håndfuld fremtrædende socialdemokrater, der alle havde forbindelse til Svend Auken.
BAGGRUND. De tre officielle socialdemokratiske kaffeklubber er langt fra det eneste netværk i det store regeringsparti. Aarhus og Svend Auken er blandt de elementer, der binder fem centralt placerede socialdemokrater sammen.
BAGGRUND. De tre officielle socialdemokratiske kaffeklubber er langt fra det eneste netværk i det store regeringsparti. Aarhus og Svend Auken er blandt de elementer, der binder fem centralt placerede socialdemokrater sammen.Foto: collage
Erik Holstein

Selvom det er over fire år siden, han døde, runger ekkoet af den tidligere S-formand Svend Auken stadig i dele af Socialdemokratiet. Ikke alene er Auken ledestjerne for en af partiets kaffeklubber, han udgør også forbindelsesleddet mellem fem magtfulde socialdemokrater.

Mens medlemmerne af Svend Aukens gamle, venstredrejede kaffeklub, Rustbankerne, har meget begrænset indflydelse i partiet, ser det anderledes ud med det uofficielle netværk. For det består af fem personer, der hver især har en unik position i partiet.

De blev alle set som talenter af Svend Auken, der var mentor for flere af dem - og de fire af de fem kender hinanden fra Århus Universitet. Netop Aarhus var Svend Aukens valgkreds og hjemmebane. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00