DF-fætres exit kan svække Dansk Folkeparti

AFSKED: Søren Krarup og Jesper Langballe – to af det sidste årtis mest markante danske politikere - går af ved næste valg. Det kan få stor betydning for både dansk politik og Dansk Folkeparti.
De to præster og fætre Søren Krarup og Jesper Langballe har haft stor indflydelse på Dansk Folkepartis politiske retning.
De to præster og fætre Søren Krarup og Jesper Langballe har haft stor indflydelse på Dansk Folkepartis politiske retning.Foto: www.danskfolkeparti.dk
Niels Th. Dahl

Langballe og Krarup er en slags ikke-politikere, der har siddet som ånden i Dansk Folkeparti.

Rune Engelbreth Larsen
Forfatter og kommentator

Der var nogen, der græd, og andre, der jublede, da to af de mest markante og polariserende politiske personligheder i sidste uge meddelte, at de snart ikke længere er at finde i dansk politik.

Dansk Folkepartis berømte og berygtede folketingsmedlemmer Søren Krarup og Jesper Langballe - undertiden omtalt som "fætrene" på grund af deres slægtskab eller mindre flatterende "de sorte præster" på grund af deres tidligere erhverv - genopstiller ikke til Folketinget efter næste valg.

Både Krarup og Langballe meddelte, at de nu havde aftjent deres "nationale værnepligt", og med vanlig underspillet ubeskedenhed begrundede de beslutningen med, at de nu havde nået størstedelen af de mål, de satte sig, da de for ca. ti år siden besluttede sig for at gå aktivt ind i dansk partipolitik.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00