DF har mistet næsten 100.000 vælgere siden 2015: Se alle vandringer her

OVERBLIK: Hvilket parti hiver flest vælgere over midten, og hvilke partier har mistet allerflest stemmer siden folketingsvalget i 2015? Få svar på det og mere her, hvor du kan få det fulde overblik over de nyeste vælgervandringer.

I 2015 kunne Dansk Folkeparti fejre et historisk godt valgresultat ved folketingsvalget, men siden har partiet mistet en del af den store tilslutning (arkivfoto fra valgaften i 2015).
I 2015 kunne Dansk Folkeparti fejre et historisk godt valgresultat ved folketingsvalget, men siden har partiet mistet en del af den store tilslutning (arkivfoto fra valgaften i 2015).Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Et folketingsvalg lurer ude i horisonten, og det er snart et spørgsmål om tid, før vælgerne igen skal en tur i stemmeboksen

Heraf vil en del sætte deres kryds ved et andet parti, end de gjorde ved folketingsvalget i 2015.

Det er især Dansk Folkeparti, der mister vælgere.

Dokumentation

Om analysen
Analysen er foretaget for Altinget af Kasper Møller Hansen, der er valgforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet.

Artiklen må citeres frit efter reglerne om god presseskik og med tydelig angivelse af Altinget som kilde.

Procenterne er på baggrund af alle stemmeberettigede. 0,1 procent svarer til en vælgerudveksling på 4.209 stemmer.

Interviews er foretaget af Kantar Gallup i perioden 1/10-18 til 30/12-18. I alt er der 10.849 interviews med i analysen ("ved ikke"-svar er fraregnet).

Vandringerne er vægtet op mod valgresultatet ved folketingsvalget i 2015 og Altingets seneste kvalitetsvægtede snit af målinger. Endvidere er der taget højde for forekomst af sofavælgere ved folketingsvalget i 2015 (SI 2015), førstegangsvælgere nu (IS nu), sofavælgere nu (SI nu) og sidstegangsvælgere ved 2015, hvilket dækker over den andel af vælgere, som enten er døde eller udvandret siden valget i 2015 (IS død).


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00