Om  
Rasmus Helveg Petersen

Dødt løb mellem Helveg og Gitte Madsen i Svendborgkredsen

Rasmus Helveg Petersen (R) og Gitte Madsen (R) fik lige mange stemmer, da Radikale Venstre i Svendborg-Langelandkredsen afholdt generalforsamling. I stedet for lodtrækning blev mødet suspenderet. Ny afstemning venter om 14 dage.

Mikkel Bødker Olesen

I går var der kampvalg om at blive Radikale Venstres spidskandidat i Svendborg-Langelandkredsen. Den tidligere minister Rasmus Helveg Petersen var oppe imod Gitte Madsen, formand for DGI Fyn, og de to kandidater fik lige mange stemmer, skriver TV 2 Fyn.

I stedet for at trække lod blandt kandidaterne valgte kredsen at suspendere mødet og indkalde til et nyt om 14 dage.

"Det (suspenderingen, red.) skete, fordi vi gerne ville undgå lodtrækning mellem to dygtige kandidater. Det, synes vi, ikke var en god måde at afgøre valget på, og derfor indkalder vi til et nyt møde til afholdelse om senest 14 dage. Så håber vi, at rigtig mange medlemmer møder op, så der kan holdes en ny afstemning, siger formanden for kredsbestyrelsen, Anne Mette Wandsøe, til TV 2 Fyn.

Tidligere på året blev Rasmus Helveg Petersen, som har forladt sin valgkreds på Sjælland til fordel for Fyn, valgt som spidskandidat for Odense 3. kreds. Han må dog vente 14 dage, før han finder ud af, om det lykkes ham at blive spidskandidat i Svendborg-Langelandkredsen.

Camilla Hersom (R) blev, som Altinget skrev, for lidt over en uge siden valgt som spidskandidat for Radikale Venstre i Middelfartkredsen og Odense 2.kreds.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Helveg Petersen

Kommunikationschef, Vattenfall Danmark, fhv. MF (R), klima- og energiminister
journalist (DJH 1993)

0:000:00