DR får trukket pinlige Fogh-fraklip tilbage

De dårlige vibrationer mellem statsministeren og udenrigsministeren under det danske EU-formandskab udstilles i tv-optagelser, der efter at have været eksponeret bredt på tv og internet trækkes tilbage igen.

Når DR valgte at henvende sig til Ekstra Bladet og TV 2 for at få stoppet brugen, skyldes det hensynet til at beskytte DRs troværdighed over for vores kilder.

Christian S. Nissen
Generaldirektør, DR
Ekstra Bladet og TV 2 vil ikke længere vise fraklip fra DR-dokumentaren 'Fogh bag facaden' - hverken som still-billeder eller live-billeder i henholdsvis avis og fjernsyn. De vil heller ikke gøre det på deres hjemmesider på nettet. Det har medierne lovet DR.

Samtidig har Ekstra Bladet oplyst, at båndet med fraklippene nu er leveret tilbage til kilden.

"Jeg er tilfreds med, at vi har fundet en løsning, som betyder, at der ikke fremover vil ske misbrug af fraklippene. Når DR valgte at henvende sig til Ekstra Bladet og TV 2 for at få stoppet brugen, skyldes det hensynet til at beskytte DRs troværdighed over for vores kilder. Dette mål er nu nået," siger DRs generaldirektør Christian S. Nissen i en udtalelse.

DR undersøger fortsat, hvordan det kunne gå til, at fraklippene kunne komme i de forkerte hænder. Klippene viser statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), der udstråler utilfredshed med sin udenrigsminister Per Stig Møller (K) under det danske EU-formandskab i 2002.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00