EL: Kritisabelt at Antorini vælger Westerby

KRITIK: Rosa Lund (EL) kritiserer Christine Antorinis beslutning om at udpege SF-politikeren Nanna Westerby som ny formand for et vejledningsforum under ministeriet. Professor på DPU Niels Egelund bakker op om kritikken.
Nanna Westerby blev i efteråret ikke genvalgt til Folketinget på grund af SF's tilbagegang ved valget. Nu har Christine Antorini udpeget hende som formand for Det Nationale Dialogforum for Uddannelses- og Erhvervsvejledning
Nanna Westerby blev i efteråret ikke genvalgt til Folketinget på grund af SF's tilbagegang ved valget. Nu har Christine Antorini udpeget hende som formand for Det Nationale Dialogforum for Uddannelses- og Erhvervsvejledning Foto: Pressefoto fra SF

Men børne- og undervisningsordfører for Enhedslisten, Rosa Lund, kritiserer nu beslutningen om at sætte en tidligere politiker på formandstaburetten i stedet for en fagperson.

"På Christiansborg skal vi lave politik, som tager udgangspunkt i virkeligheden. Og i kommissioner og dialogforummer har vi jo netop chancen for at hive "hverdagens eksperter" ind og hjælpe os med det. Derfor har vi brug for personer, som sidder med det her til hverdag," siger hun til Altinget | Uddannelse.