Ellemann slap helskindet gennem landsmødet

ANALYSE: Efter en dårlig optakt med intern uro og en mislykket duel med statsministeren lykkedes det Jakob Ellemann-Jensen at stabilisere situationen på Venstres landsmøde. Men de politiske uenigheder i partiet består, og intet tyder på, at Inger Støjberg har tænkt sig at stikke piben ind.

Der var en reel risiko for, at landsmødet kunne komme ud af kontrol, som det skete ved Venstres landsmøde sidste år, hvor Inger Støjberg (V) tog dagsordenen ved at skabe usikkerhed om arvefølgen i Venstre. I år var Støjberg endnu engang midtpunkt i en strid, og tilmed spøgte Lars Løkke Rasmussen som en joker, der i værste fald kunne tilte landsmødet helt.

Ud fra den betragtning kan Jakob Ellemann-Jensen være godt tilfreds med afviklingen af Venstres landsmøde i Herning i weekenden. For trods bitre stikpiller til baglandet i Løkkes afskedstale holdt den detroniserede partileder sig nogenlunde på måtten, og striden om udlændingepolitikken eksploderede ikke i åbne slagsmål.

Vælgerne som det nye bagland
Lars Løkke Rasmussens tale var et oratorisk mesterstykke, som ren stilistisk er Løkke, når han er bedst. Han fik ærligt givet udtryk for sin frustration over at være blevet afsat, men på en overskudsagtig måde – og ikke på den indebrændte måde, som Løkke nogle gange forfalder til.

Login