En skrap madamme fylder 60

FØDSELSDAG: Generalsekretæren i Red Barnet, Mimi Jakobsen, er fortsat en aktiv kvinde, selv om hun nu er rundet 60 år.
Generalsekretær i Red Barnet Mimi Jakobsen fyldte onsdag 60 år. Her ses hun sammen med et lille barn i Sierra Leone.
Generalsekretær i Red Barnet Mimi Jakobsen fyldte onsdag 60 år. Her ses hun sammen med et lille barn i Sierra Leone.

Af Sara Saidi, erhvervspraktikant, Altinget.dk

I år 2006 blev det offentliggjort, at den tidligere partileder fra CD, Mimi Jakobsen, havde skiftet Centrum-Demokraterne ud med Socialdemokraterne. Forgæves havde hun og partiet siden 2001 forsøgt at komme tilbage i Folketinget, men Mimi indså, at det ikke nyttede. Hun forlod derfor i 2005 partiet, som hendes far Erhard Jakobsen i 1973 havde stiftet.

Mimi Vibeke Jakobsen kom til verden for 60 år siden, den 19. november, som datter af folketingsmedlem Erhard Jakobsen og porcelænsmaler Kate Jakobsen. At være datter af en Gladsaxe-borgmester og MF betød, at Mimi allerede fra barndommens dage havde et stort kendskab til politik. På trods af det blev hele Danmarks befolkning overrasket, da Poul Schlüter i 1982 offentliggjorde sin nye kulturminister.

Den konservative statsminister havde nemlig valgt at give jobbet til den kun 33-årige Mimi. Hun var dog ikke vild med beslutningen selv, og plagede derfor sin far om at slippe, dog uden held. Erhard Jakobsen var ikke et sekund i tvivl om, at hans datter ville klare jobbet uden problemer. Han var overbevist om, at hun var klar, eftersom hun i de seneste otte år, havde arbejdet i Centrum-Demokraternes folketingsgruppe, hvor hun blandt andet blevet udnævnt til næstformand og politisk ordfører.

Det viste sig, at Erhard Jakobsen havde ret, og i Folketinget opdagede man også hurtigt, at Mimis evner var ud over de sædvanlige. Hver eneste gang, hun gik på talerstolen, udtrykte hun sig således, at alle mennesker forstod hende. Når Mimi talte, forstod man, hvad hun mente.

Overtog efter farmand
I 1989 overtog Mimi Jakobsen ledelsen af CD. Det kom dog aldrig rigtig til udtryk i hverken valgresultater eller meningsmålinger, og således befandt partiet konstant på grænsen til at ryge ud af Folketinget. I 2001 fik Mimi og kompagni den kolde skulder af vælgerne, og de glade dage på Borgen var forbi.

I mellemtiden havde Mimi Jakobsen andre projekter i gang. Hun skaffede sig blandt andet en direktørpost hos Scleroseforeningen, og i de seneste otte år har hun i Red Barnet været generalsekretær. Det er med andre ord en kvinde med et ganske imponerende CV, der nu har rundet endnu et skarpt hjørne.

Hendes samfundsengagement er dog fortsat intakt, og der er næppe nogen tvivl om, at hun også en del år ud i fremtiden vil kæmpe for børns vilkår. Både for dem inden for landets grænser og dem udenfor.

Mimi Jakobsen fejrede i dagen med en reception internt i Red Barnet, og holder på lørdag en privat fest for familie og venner.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mimi Jakobsen

Fhv. minister, MF og partiformand (CD), fhv. generalsekretær, Red Barnet og direktør for Scleroseforeningen
BA.mag. i tysk sprog og fonetik (Københavns Uni. 1979)

0:000:00