En succes deles i to ministerier – som i EU

Opdelingen af Fødevareministeriet er – på nær Plantedirektoratets placering – en kopi af EU-systemet, der for fem år siden adskilte fødevaresikkerheden fra erhvervet. Men med ændringen i den danske model er vi på vej væk fra det, udlandet kommer for at lære af.
Lars Igum RasmussenMette Dyrskjøt
Anders Fogh Rasmussen har ikke nødvendigvis skelet til EU-Kommissionens opdeling.

Men med én dansk minister, der tager sig af landbrug og erhvervets interesser og én minister, der tager sig af forbrugerspørgsmål, herunder fødevaresikkerhed, har vi i Danmark med ministerrokaden fået "et spejlbillede af EU-systemet", som en kilde siger til FødevareTinget fra Altinget.dk.

I snart fem år har den afgående forbrugerkommissær, ireren David Byrne, taget sig af fødevare og fødevaresikkerhed, dyresundhed og dyrevelfærd, plantesundhed, Levnedsmiddel- og Veterinærkontoret, GMO, kogalskab og mærkning af fødevarer. Alt det, der i en dansk pendant indtil forrige tirsdag lå i det danske Fødevareministerium.

Derimod har den østrigske kommissær-kollega Franz Fischler som landbrugskommissær taget sig af landbrugspolitikken, bæredygtigt landbrug, EUs utallige støtteordninger til landbrug og udvikling af landdistrikter.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00