Enhedslisten har knyttede næver og åbne arme

ANALYSE: Trods en hård retorik er Enhedslisten også klar til kompromiser. En skattereform til højre vil få partiet til at se rødt, men indrømmelser på dagpenge og fleksjob kan være plastre på såret.
Foto: Enhedslisten.dk
Tyson W. Lyall
Fakta
Det står der på Enhedslistens hjemmeside:

"Vi stemmer under ingen omstændigheder for en finanslov

- som indeholder forringelser

- som ikke indeholder markante forbedringer

- som opsummerer et års nedskæringspolitik, gennemført sammen med partier til højre i salen."


Kilde: Enhedslisten.dk
Opsange til regeringen udgjorde det primære soundtrack for Enhedslistens årsmøde i Korsgadehallen på Nørrebro denne weekend.

Sejrsrusen efter partiets bedste valg nogensinde og skiftet til en rød regering er stilnet af. Skuffelsen over regeringens flirten med de borgerlige udgør tømmermændene.

En flirten, der ifølge Listen betyder, at lønmodtagere og arbejdsløse med afskaffelsen af efterlønnen, halveringen af dagpengeperioden, fedtede overenskomster og nedskæringer i velfærden betaler for krisen.

"Hvordan kan det gå til, at det socialdemokrati, som op gennem det sidste århundrede var helt afgørende for at mindske uligheden i vores samfund, nu accepterer, at de rigeste bliver rigere, mens det store flertal betaler?" spurgte partiets politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen eksempelvis, da hun skød årsmødet i gang fredag.

Opbakning til folketingsgruppen
Trods enkelte interne bump undervejs på årsmødet i form af uenigheder om principprogram, intern strid mellem de unge fraktioner i partiet og diskussion om valgfotos af kandidaterne, efterlader årsmødet et indtryk af en folketingsgruppe med solid opbakning fra sit bagland.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00