Er Noa Redington for elitær til S?

ANALYSE: Noa Redington er Thornings nye spindoktor, men trods analytisk talent kan hans ego og elitære baggrund måske spænde ben for ham.
Noa Redington har tidligere arbejdet på blandt andet Ugebrevet A4 og Mandag Morgen. Og måske kan hans elitære baggrund være en ulempe for ham i hans nye job for Socialdemokraterne, vurderer flere.
Noa Redington har tidligere arbejdet på blandt andet Ugebrevet A4 og Mandag Morgen. Og måske kan hans elitære baggrund være en ulempe for ham i hans nye job for Socialdemokraterne, vurderer flere.Foto: Altinget.dk
Anders Heissel
Mogens Lykketoft, der er bedstefar til Noa Redingtons søn, ved en social lejlighed. Billedet af en langskægget Lykketoft og en korthåret Noa Redington er med i Erik Holsteins biografi "Fyrsten" om Lykketoft.
Mogens Lykketoft, der er bedstefar til Noa Redingtons søn, ved en social lejlighed. Billedet af en langskægget Lykketoft og en korthåret Noa Redington er med i Erik Holsteins biografi "Fyrsten" om Lykketoft. Foto:

Det er et potentielt problem, at de ligner hinanden så meget, og han måske derfor ikke kan bidrage med noget nyt, som Helle ikke allerede har tænkt.

Jakob Nielsen
Forfatter til biografi om Helle Thorning-Schmidt og tidligere politisk redaktør på Politiken
Fakta

Født 1971, Stockholm


BA.scient.pol., Københavns Universitet, 1994

MA., Columbia University, New York, 1996

Instruktør, Københavns Universitet, 1996-1997

Europapolitisk medarbejder og debatredaktør, Weekendavisen 1999-2001

Pressesekretær, Økonomiministeriet 2001-2002

Journalist og analytiker, Ugebrevet A4, 2002-2005

Redaktør, Mandag Morgen 2005-2007

Spindoktor for S-formand Helle Thorning-Schmidt 2008


Far til Otto på 11 og Anton på 8 år.


Kilde: Altinget.dk

Hvis de socialdemokratiske vælgere sidder ved et kakkelbord, sidder Noa Redington ved et Arne Jacobsen-designerbord.

Billedet er et symbol på, at afstanden mellem Noa Redingtons akademiske og globaliseringslystne sind og de socialdemokratiske vælgere kan være for lang til, at han kan få dem tilbage og dermed fuldføre Helle Thorning-Schmidts drøm om Statsministeriet, vurderer flere kilder over for Altinget.dk.

Noa er Lykketofts tidligere svigersøn
Den 36-årige Noa Redington er både socialt og fagligt rundet af den socialdemokratiske skole.

Han har to drenge med sin eks-kone Kit Lykketoft, hvis far er den tidligere S-formand og minister Mogens Lykketoft, og fra sine år på fagbevægelsens medieflagskib, Ugebrevet A4, har han et grundigt kendskab til partiet.

Og alene det baggrundskendskab til partiet giver ham et forspring i forhold til sin forgænger Lars Kaspersen, der har en fortid som radikal folketingskandidat.

Noa Redington er samtidig analytisk og - i modsætning til netop Lars Kaspersen - elitær til fingerspidserne. Han er uddannet i samfundsfag fra Københavns Universitet og Columbia University og har ud over jobbet hos A4 arbejdet på Weekendavisen og Mandag Morgten, hvor han efter sigende gik forrest, da Mandag Morgen skulle målrettes eliten.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00