EU-Konventet var et orgie af manipulation

Den danske EU-kommissær Poul Nielson (S) retter i et interview med Altinget.dk en skarp kritik af EU-konventet og den efterfølgende regeringskonference. "Gak i låget med så kort tid."
Peter von Kohl

Ingen turde af høflighed sige til italienerne, at det var gak i låget at ville presse så meget igennem på så kort tid.

Poul Nielson
EU-kommissær (S)
Det er ikke hver dag, det lykkes at standse en EU-kommissær og få vedkommende til at fortælle om sit virke – i en afslappet og uhyre informativ form.

Men det er lige præcis, hvad der lykkedes en aften i Europa-Parlamentet. Altinget.dk/Nyhedsradioen 24-7 mødte den danske EU-kommissær Poul Nielson på gangen og fik ham med i radio-studiet.

Det blev der en intens, halvtimes samtale ud af (brug link nedenfor og lyt). I den fortæller Poul Nielson om, hvordan livet forløber i den ofte udskældte EU-Kommission, der jo er navlen i EU-systemet.

Den seneste tids hårde kritik af Kommissionen har sat sit præg på arbejdet, der nu ofte virker nervøst, for ingen vil begå fejl. Men for Poul Nielson er arbejdet som kommissær for udvikling og humanitær hjælp blot en forlængelse af hans seneste minister-gerning i Danmark (u-landsminister, red.), der førte den socialdemokratiske politiker direkte til Bruxelles. Derfor ryster han ikke på hænderne.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00