EU topmødet i alvorlige vanskeligheder

Peter von Kohl
Bruxelles: EU-topmødet i Bruxelles, der samtidig skulle markere afslutningen på den EU-Regeringskonference, der har drøftet muligheden for en EU-Forfatningstraktat, er løbet ind i så alvorlige vanskeligheder, at der kniber gevaldigt med optimismen her i den belgiske hovedstad.

Stemningen er lige så delt, som Bruxelles er det mellem de befolkningsgrupper, der har det svært med hinanden, de fransk-talende vallonere og de hollandsk-talende flamlændere. For Spanien og Polen står så stejlt som nogensinde på deres krav om mere indflydelse via flere stemmer i EU-Ministerrådene.

Her til morgen mødtes tre af hoved-aktørerne - Frankrigs præsident Jacques Chirac, Storbritaniens premierminister Tony Blair og Tysklands kansler Gerhard Schröder - til en fælles morgenmad. Men om dét kom til at flytte noget, får stå hen.

Ingen af dem virkede dog særligt muntre, da de ankom til EU-Rådsbygningen. Dog vides det, at Tony Blair af de to andre blev opfordret til at mægle mellem parterne. Og den tyske kansler sagde ved ankomsten til EU-Rådsbygningen:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00