Europa kan ikke bygges på discount

Altinget.dks EU-korrespondent rapporterer fra Strasbourg om Kommissionens forslag til budget for de kommende år samt om Europa-Parlamentets reaktion.
Peter von Kohl

Det savner enhver form for logik, når nogen vil skabe et budget for syv år med udgangspunkt i, at fordi man i begyndelsen er i en nedgangsperiode, så skal man også lide under konsekvenserne resten af tiden.

Strasbourg: Den Europæiske Union står foran sin måske største udfordring nogen sinde, når porten den 1. maj åbnes for ti nye medlemsstater. For ikke alene skal der gøres plads til nye mennesker og nye sprog, men der skal også skabes plads til et helt nyt råderum på det økonomiske område.

Det vil alt sammen kræve enorme ressourcer i både penge og tid. Og det synes næsten helt umuligt at kunne forudsige hvilke behov, der reelt skal tages højde for.

Derfor var der store forventninger til EU-Kommissionens fremlæggelse af Kommissionens økonomiske og politiske forventninger til den udvidede Union for perioden 2007-2013. For hvordan kunne se så langt ud i fremtiden, når vi p.t. ikke engang aner, om det indeværende år kommer til at give et opsving, eller om recessionen vil blive forstærket?

EU-Kommissionens formand, italieneren Romano Prodi gjorde et ihærdigt forsøg på at overbevise sine omgivelser – i dette tilfælde EU-Parlamentet under dets februar-samling i hjembyen Strasbourg – om rigtigheden i at sende et tydeligt signal til ikke alene den EU-Kommission, der ser dagens lys inden årets udgang, men også til den næste igen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00