Europarådet har svigtet Cypern

Den græsk-cypriotiske præsident var dagen før afgørende forhandlinger i USA og i Bruxelles om Cypern skarp i fordømmelse af tyrk-cyprioter.
Peter von Kohl

Ingen stat må kunne slippe godt fra at afvise en forpligtelser, den betingelsesløst havde påtaget sig gennem sit medlemskab.

Tassos Papadopoulos
Græsk-cypriotisk præsident
Cypern: Beskyldningerne fyger ’Der foregår stadig overtrædelse af menneskerettighederne’, sagde den græsk-cypriotiske og dermed internationalt anerkendte præsident for Middelhavs-øen Cypern, Tassos Papadopoulos, i dagunder en tale til Europarådets Parlamentariske Forsamling i Strasbourg.

Han talte om tyrkiske troppers ’grove overtrædelser’ og henviste desuden til behandlingen af de græsk-cyprioter, der lever i et par små enklaver på den nordlige og af tyrkiske tropper besatte tyrk-cypriotiske del af øen.

Præsidenten bad om aktiv støtte fra forsamlingens side – uden dog at definere nærmere, hvori denne støtte kunne bestå.

Angreb Europarådet
Han angreb også Europarådet for ikke at sikre, at ’den uretmæssige afvisning af at efterkomme dommen fra 1996 over Tyrkiet i den såkaldte ’Louzidou-sag’, hvor en græsk-cypriotisk kvinde var blevet tilkendt ikke alene erstatning for, men også fri adgang til sin ved den tyrkiske invasion af Cypern for 30 år siden mistede ejendom i den besatte nordlige del:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00