Få gode blogs om dansk politik

Der er ganske få blogs om dansk politik, der fungerer. Det kræver ressourcer og holdninger at bygge en blog op, så den bliver læst.
Gode politiske blogs er endnu en mangel i Danmark. Hér er tre undtagelser fra Søren Pind, Morten Helveg og David Trads.
Gode politiske blogs er endnu en mangel i Danmark. Hér er tre undtagelser fra Søren Pind, Morten Helveg og David Trads.Foto: Altinget
Maria Dalby

Jeg har ikke selv nogle blogs om dansk politik, som jeg læser. Men jeg læser nogle fra USA. Netop det at jeg ikke kan fremhæve nogle tilsvarende danske, viser vel problemet.

Morten Helveg Petersen
Medlem af folketinget for det Radikale Venstre
Fakta
Danske blogs om politik:

Søren Pind læser selv www.punditokraterne.dk
En blog, der handler om politik, og er borgerlig/liberal som udgangspunkt. Siden er ifølge chart.dk en af de mest besøgte blogs om politik.

David Trads er både læser og skribent på en blog. Han anbefaler et par stykker:

Uriaposten.net
”Uriaposten.net er interessant at læse, hvis man vil vide, hvad der foregår på den yderste højrefløj. Der er sjovt nok flest blogs fra højrefløjen, her har de vel lettere ved at komme til orde,” siger David Trads.

Hyllested.net
"Denne kan jeg godt lide. Man får en indsigt i, hvad der foregår i de yngre kredse af Socialdemokratiet," siger David Trads.

Formandsopgøret i Socialdemokratiet sidste år, viste at blogs kan have gennemslagskraft. En blog skrevet af Kasper Hyllested om, hvad der foregik omkring formandsopgøret blev omtalt i flere medier, og der foregik en heftig debat på bloggen. Bloggen blev efter formandsopgøret lagt ned. I dag skriver Kasper Hyllested på hyllested.net

Andreaskrog.dk
”Han er skam meget god. Lidt af hvert men også en del politik,” siger David Trads. Andreas Krogs blog handler meget om luftfart, der er hans store passion, men når han skriver om politik er det interessant at læse.


Kilde: Altinget research samt interview

Blogs er i USA kendt som et magtfuldt fænomen, der kan påvise de fejl, som både journalister og politikere laver. Og ofte få minutter efter de er begået. I Danmark er fænomenet næsten ukendt. Få politikere og enkelte aviser blogger.

En af de fåFolketingsmedlem Morten Helveg Petersen (R) er selv hyppig blogger, men kan ikke anbefale nogle danske blogs.

”Jeg har ikke selv nogle blogs om dansk politik, som jeg læser. Men jeg læser nogle fra USA. Netop det at jeg ikke kan fremhæve nogle tilsvarende danske, viser vel problemet,” siger Morten Helveg Petersen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00