Fagbosser raser over politikernes pensions-hykleri

PENSIONSALDER: Mens et bredt flertal i Folketinget netop har forringet efterløn og pensionsalder for resten af befolkningen, så beholder politikerne selv deres gunstige pensionsvilkår. Det vækker harme i fagbevægelsen.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er 45 år og kan gå på pension som 60-årig. Hendes jævnaldrende må vente, til de er 68 år eller gå på efterløn som 65-årige.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er 45 år og kan gå på pension som 60-årig. Hendes jævnaldrende må vente, til de er 68 år eller gå på efterløn som 65-årige.Foto: Casper Andersen/Altinget.dk
Jørgen Skadhede

Jeg forstår ikke, at politikerne kan se sig selv i spejlet.

Dennis Kristensen
Formand for FOA
Fakta
Politikernes pensionsalder
Alle MF'ere, som kom i Folketinget inden 2007, kan få folketingspension og eventuel ministerpension, når de fylder 60 år.

MF'ere, som er valgt i 2007 eller senere, kan først få deres pension, når de når den til enhver tid gældende efterlønsalder.

Enhedslisten har stillet beslutningsforslag om, at alle folketingsmedlemmer først kan få pension, når de når den til enhver tid gældende folkepensionsalder.

Kun DF og LA støtter forslaget. Både regeringspartierne S, R og SF samt V og K har foreløbigt afvist at ændre på politikernes pensionsalder.

Folketingspolitikerne ser ud til at beholde deres gunstige pensionsvilkår, selvom de lige før jul forringede pensionsvilkårene for resten af befolkningen med tilbagetrækningsreformen.

Det vækker harme i fagbevægelsen, hvor flere fagbosser beskylder politikerne for hykleri.

"Jeg synes, politikerne svigter. Når de ændrer befolkningens vilkår, så bør de selv tage den samme medicin. Hvis det var foregået i fagbevægelsen, så havde der været beskyldninger om pamperi," siger Dennis Kristensen, formand for fagforeningen FOA.

Politikerne bør selv gå i spidsen 
Han forstår ikke, at politikerne ikke har sørget for at hæve deres egen pensionsalder i takt med resten af befolkningen

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00