Fiasko for folkelig debat om EU

NYHED: Debatten om EU's tænkepause har ikke fået luft under vingerne, konkluderer kommunikationseksperter, der kalder det for en "fiasko af dimensioner," at debatten nærmest er lagt død. Muhammed-krisen og vanetænkning får skylden.
Kaare Sørensen
EU-debatten er endnu engang blevet et folkeligt flop.

Det er konklusionen fra to kommunikationseksperter, som Altinget har bedt give en status på debatten om EU’s tænkepause, hér tre måneder efter Folketingets Europaudvalg skød en større kampagne i gang og knap en måned inden den officielle afslutning.

Målet var at få skubbet gang i en helt grundlæggende debat om EU, der skulle komme fra borgerne – og ikke være bundet fast til en folkeafstemning eller den klassiske for eller imod debat, der har kendetegnet dansk EU-debat i mange år.

"Min første tanke er – hvilken debat? Det er slet ikke noget, der ringer klokker eller som har bidt sig fast. Og der har bestemt ikke været nogen større begivenhed, der har været med til at skabe en folkelig debat," siger Jess Myrthu, kommunikationsrådgiver og seniorpartner i Jøp, Ove og Myrthu.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00