Om  
Jesper Berg

Finanstilsynets nye direktør er Jesper Berg

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) har udpeget bankdirektør for Nykredit Jesper Berg som ny direktør for Finanstilsynet. Han tiltræder 1. oktober og overtager hermed direktørposten efter Ulrik Nødgaard, som fortsætter som chef for Finansrådet.

Camilla Kamstrup

Ulrik Nødgaard annoncerede allerede tidligere på året et karierremæssigt skifte fra Finanstilsynet til Finansrådet. 

Nu har erhvervs- og vækstminister Troles Lund Poulsen (V) annonceret, at det bliver 56-årige Jesper Berg, der fra 1. oktober erstatter Ulrik Nødgaard, og som dermed bliver ny direktør for Finanstilsynet.

Det fremgår af en pressemeddelse fra Erhvervs- og Vækstministeriet. 

Jesper Berg har en bred erfaring inden for bankverdenen og har siden 2010 været tilknyttet Nykredit, hvor han står i spidsen som bankdirektør.

Herudover har han været ansat som afdelingsleder i European Central Bank (ECB) i perioden 2004-2009 og i Danmarks Nationalbank fra 2004-2009.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen udviser begejstring for, at Jesper Berg har taget imod tilbuddet:

"Med hans solide finansielle baggrund og mangeårige ledererfaring er jeg overbevist om, at han er den rette person til at videreføre og udvikle Finanstilsynets vigtige arbejdet," siger Troels Lund Poulsen i pressemeddelelsen.

Selv udviser den tiltrædende direktør begejstring for sin kommende arbejdsplads:

"Finanstilsynet løfter en vigtig samfundsopgave, som jeg glæder mig utrolig meget til at være en del af sammen med tilsynets engagerede og dygtige medarbejdere," siger Jesper Berg og fortsætter:

"Den positive udvikling, som Finanstilsynet er inde i, skal fortsættes ved at løfte den faglige profil og fastholde respekten omkring Finanstilsynet, ikke mindst i relation til den finansielle sektor.

Jesper Berg er uddannet cand. polit fra Københavns Universitet i 1984.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jesper Berg

Seniorrådgiver, Rud Pedersen, skribent, Frihedsbrevet, partner, Goodlife og Eden River, Formand, One Health Insurance, Rådgiver for finansielle virksomheder, Ekstern Lektor, CBS, Institut for Finansiering, Københavns Universitet, Økonomisk Institut,
cand.polit. (Københavns Uni. 1984), MBA (IMD), 2005

0:000:00