Formanden venter på første tørklæde

NYHED: Der er ingen muslimske tørklæder på talerstolen nu, og derfor vil Folketingets formand ikke ud med sin holdning.
Hvis og hvis og hvis. Det forholder vi os til i den rækkefølge, det kommer. Jeg ved godt, mine kolleger har kommenteret, og det skal de være velkomne til. Men min første kommentar falder i Præsidiet, siger Folketingets formand Christian Mejdahl om debatten om muslimske tørklæder på Folketingets talerstol.
Hvis og hvis og hvis. Det forholder vi os til i den rækkefølge, det kommer. Jeg ved godt, mine kolleger har kommenteret, og det skal de være velkomne til. Men min første kommentar falder i Præsidiet, siger Folketingets formand Christian Mejdahl om debatten om muslimske tørklæder på Folketingets talerstol. Foto: Folketinget
Rikke Schielder Jørgensen
Folketingets formand insisterer på, at han ikke vil forholde sig til tørklæder på talerstolen. I hvert fald ikke offentligt. Og ikke endnu.

"Du kan ikke få min holdning, for den aktuelle sag opstår på et hypotetisk grundlag. Vedkommende er ikke opstillet, som der har været tale om. Vedkommende er heller ikke valgt. Og til den tid vil Præsidiet tage stilling til, hvordan man i givet fald håndterer spørgsmålet om tørklæder," lyder det fra Folketingets formand, Christian Mejdahl (V).

Formanden har indtil nu været tavs omkring den del af diskussionen, der drejer sig om tørklæderne. Den del, der handler om Dansk Folkepartis sammenligning mellem hagekors og tørklæder, ville Mejdahl imidlertid gerne kommentere på i Berlingske Tidende fredag. Og det er fordi de to ting ifølge Mejdahl ikke er det samme:

"Der er en væsentlig forskel på de to aspekter. Vi har jo et ansvar for, at debatten i Folketingssalen er sober og følger nogle retningslinjer, vi har lagt. Og der er nogle retningslinjer, som den sammenligning ville kollidere imod."

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00