Gedigent værk om Brixtofte-sagen

ANMELDELSE: "Højt at flyve" er en gedigen, velresearchet og velskrevet gennemgang af Farum-borgmester Peter Brixtoftes spektakulære fald fra tinderne.
Udsnit af bogens forside.
Udsnit af bogens forside.Foto: JP Forlag
Niels Th. Dahl
Foto:
Foto:

Bogen ansporer så sandelig til et nærmere studie af denne mystiske politiker, der var både visionær og opfindsom, helt ubegribeligt energisk, selv i sine mest alkoholiserede perioder, men som samtidig rummede stærke selvdestruktive kræfter, og som den dag i dag har en forbløffende mangel på selvindsigt og selvkritik.

Niels Th. Dahl
Journalist

<img align="left" src="@nyimg=5929@" />


"På dette bjerg skal Hærskarers Herre holde festmåltid for alle folkene, et festmåltid med fede retter og lagret vin, med marvfede retter og ædel, lagret vin."

Der lå en fotokopi fra Bibelen med dette citat fra Esajas' Bog, da man i løbet af oprulningen af Brixtofte-sagen i Farum Kommune gennemgik de papirer, der tilhørte borgmester Peter Brixtoftes højre hånd, den ordførende direktør i kommunen, Leif Frimand.

Han blev senere idømt en betinget fængselsstraf for sin medvirken til de mange ulovligheder i kommunen - ikke mindst til de orgier af luksusmiddage med absurd dyre rødvine, som Brixtofte lod skatteyderne i Farum betale til sig selv og sine politiske og forretningsmæssige protegéer.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00