Hård tone afskrækker kvinder fra politik

Kvinder er underrepræsenteret i det danske folkestyre, hvor mændene har sat sig tungt på borgmesterkæder og ministertaburetter. Det skal handlingsplan og nyt netsted gøre op med. Tre kvindelige toppolikere fortæller om deres erfaringer.
Kristian Lund Pedersen

Kvinder er mere praktisk orienteret omkring de ting, der skal foregå. Det er ikke det samme som at sige, at kvinder ikke har visioner, for det har vi. Men måden kvinder angriber problemstillinger på er mere direkte.

Henriette Kjær
Socialminister og minister for ligestilling
Fakta
Perspektiv- og handlingsplan for ligestilling 2004 sigter blandt andet på at udbrede kvinders andel i kommunalbestyrelserne i form af gode råd og konkrete forslag.

Kilde: Ligestillingsministeriet
Statistikkerne taler deres helt tydelige sprog. Mændene dominerer det danske samfund, og kvinderne er stadig en sjælden gæst, hvor beslutningerne tages.

Trods de senere års fokusering på ligestilling viser utallige undersøgelser, at kvinderne er underrepræsenteret i stort set alle sektorer i det danske samfund.

Ligestillingsminister Henriette Kjær (K), melder klart ud i en ny Perspektiv- og handlingsplan for ligestilling 2004, at dette billede skal ændres (se faktaboks). Tendensen med, at kvinder bliver overhalet og underkendt i en mandsdomineret verden, skal til at være fortid. De hidtidige erfaringer tyder på, at opgøret har lange udsigter.

Kvinder med magt
Fra magtens centrum på Christiansborg kan nogle af landets mest synlige og magtfulde kvinder konstatere, at der i den politiske verden også er langt mellem topposter besat af kvinder.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00