Her er Enhedslistens første 10 mandater

ENHEDSLISTEN: Se navnene på de 5 mandater, Enhedslisten står til at få valgt i Folketinget - og se også, hvem der kommer ind ved yderligere fremgang til 10 mandater.
Se, hvem Enhedslisten får valgt ved folketingsvalget - og hvem der står på spring, hvis partiet får yderligere fremgang.
Se, hvem Enhedslisten får valgt ved folketingsvalget - og hvem der står på spring, hvis partiet får yderligere fremgang.Foto: Anders Hein/Altinget.dk
Niels Th. Dahl
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Fakta

Altinget | Christiansborg gennemgår i efteråret 2010 samtlige partiers felter af folketingskandidater og kommer på bud på, hvordan deres folketingsgrupper kommer til at se ud efter næste folketingsvalg.

Denne artikel om Enhedslistens nye folketingsgruppe er den første i rækken.

Enhedslisten står til en lille fremgang ved næste folketingsvalg. Ifølge professor Søren Risbjerg Thomsens seneste gennemsnit af de troværdige meningsmålinger for august måned står partiet til 5 mandater - en fremgang på et enkelt siden valget i 2007.

Professor Risbjerg har for Altinget.dk udarbejdet en "hitliste" over Enhedslistens mandater, der viser, i hvilken rækkefølge og i hvilke storkredse de mandater falder - også i det tilfælde, hvor partiet går yderligere frem til 10 mandater.

Altinget.dk har herefter sat ansigter og navne på de forskellige mandater.

1. mandat til Enhedslisten (Københavns Storkreds, 1. mandat)

Første mandat til Enhedslisten falder sædvanen tro i Københavns Storkreds, hvor partiet har en af sine absolutte bastioner, og hvor det endda lykkedes Enhedslisten at score et kredsmandat ved sidste valg. Her står partiets politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen øverst på partilisten. Schmidt-Nielsen har kun siddet i Folketinget siden valget i 2007, hvor hun stillede op for første gang. Dengang var hun et så ubeskrevet blad, at den daværende konservative formand Bendt Bendtsen under en af de afsluttende partilederrunde antog hende for at være en af de ansatte og bad hende hente kaffe til sig - en historie, der i valgkampen åbnede manges øjne for den unge og veltalende kvinde. I sin tid i Folketinget har Johanne Schmidt-Nielsen efterhånden arbejdet sig op til at være en særdeles skarp debattør, og Enhedslisten gjorde hende da også som den første i partiets historie til politisk ordfører i 2009. Johanne Schmidt-Nielsen er 26 år gammel og har en bachelorgrad i socialvidenskab fra Roskilde Universitetscenter.

Dokumentation
FAKTA:

Enhedslisten opstiller på partiliste i alle storkredse. Det betyder, at den rækkefølge, som partiets årsmøde og medlemmer har besluttet for kandidaterne, med meget stor sandsynlighed også vil blive den rækkefølge, de vil blive valgt i. Det kan derfor med stor sikkerhed forudsiges, hvem der vil vinde Enhedslistens mandater i de forskellige storkredse.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00