Her er Frederiksen, Løkke og Ellemanns fire politiske overskrifter for det næste år

I et stort interview med Berlingske løfter de tre partiledere i SVM-regeringen sløret for deres ambitioner for samarbejdet det kommende år.

De tre partiledere i regeringen, Mette Frederiksen (S), Jakob Ellemann-Jensen (V) og Lars Løkke Rasmussen (M), har i et interview med Berlingske præsenteret fire overskrifter, der vil være styrende for arbejdet det kommende år.
De tre partiledere i regeringen, Mette Frederiksen (S), Jakob Ellemann-Jensen (V) og Lars Løkke Rasmussen (M), har i et interview med Berlingske præsenteret fire overskrifter, der vil være styrende for arbejdet det kommende år.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Efter nogle måneder med en sygemeldt vicestatsminister og vedvarende rygter om en statsminister på vej videre præsenterer de tre partiledere i regeringen, Mette Frederiksen (S), Jakob Ellemann-Jensen (V) og Lars Løkke Rasmussen (M), fire overskrifter, der vil være styrende for arbejdet det kommende år.

Det fortæller de i et fælles interview i Berlingske.

Hver overskrift – der alle handler om at sikre nok medarbejdere med de rigtige kompetencer – vil blive omsat til "en række udspil", lyder det i avisen. Der er ifølge Berlingske tale om:

  1. En skattereform og en udmøntning af de varslede tre milliarder kroner til mere løn i den offentlige sektor.
  2. En "omfattende frisættelse af velfærdssamfundet" begyndere med ældresektoren, der skal frigøre velfærdsmedarbejdere fra administration.
  3. Danske uddannelser, herunder styrkede erhvervsuddannelser og "en mere praktisk folkeskole".
  4. Vækst og grøn omstilling, hvor forholdene for iværksætteri blandt andet skal forbedres.

I interviewet runder partilederne også en række andre emner. Herunder hvorvidt én af sommerens store diskussioner om opsparing til egen velfærd bliver fulgt op af et lovforslag, hvorvidt krisestemningen blev overdrevet i regeringens første levetid, og om Mette Frederiksen vil takke ja til et tilbud om en toppost i Nato.

Og så selvfølgelig spørgsmålet om, hvorvidt de tre partier – der alle har fået hug i meningsmålingerne siden valgdagen – går til valg på en fortsættelse af samarbejdet eller ej.

Alt det kan du læse hos Berlingske lige her

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00