Høegh afviser antibiotikaundersøgelse

ANTIBIOTIKA: Både Den Danske Dyrlægeforening og Landbrug & Fødevarer mener, at det store fald i antibiotikaforbruget bør undersøges. Fødevareminister Henrik Høegh (V) deler ikke organisationernes bekymring og vil afvente nye tal, før en undersøgelse kan komme på tale.
Fødevareminister Henrik Høegh (V) vil endnu ikke undersøge tallene bag faldet i antibiotikaforbruget.
Fødevareminister Henrik Høegh (V) vil endnu ikke undersøge tallene bag faldet i antibiotikaforbruget.
Peter Baggesgaard Hansen

Jeg har noteret, at dyrlægerne og erhvervet synes, at det er vigtigt at få sat en undersøgelse i gang, og finde ud af hvad årsagen er til, at vi har fået det fald på 25 procent. Men inden vi kaster os ud i en større analyse, så vil jeg godt se et kvartal mere.

Henrik Høegh (V)
Fødevareminister

Fødevareminister Henrik Høegh vil ikke sætte en undersøgelse i gang af faldet i antibiotikaforbruget til svin. Det er ellers ønsket fra Den Danske Dyrlægeforening og Landbrug & Fødevarer, som har givet udtryk for, at det store fald bør undersøges nærmere.

Men det ønske vil Henrik Høegh endnu ikke imødekomme:

"Jeg har noteret, at dyrlægerne og erhvervet synes, at det er vigtigt at få sat en undersøgelse i gang, og finde ud af hvad årsagen er til, at vi har fået det fald på 25 procent. Men inden vi kaster os ud i en større analyse, så vil jeg godt se et kvartal mere," siger Henrik Høegh.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00