Intern uro og fraværet af en stærk fortælling gav Venstre historisk nederlag. Nu vil ung profil sætte gang i den politiske idéudvikling

Efter historisk valgnederlag venter nu et genopbygningsarbejde, hvis Venstre skal vende tilbage til tidligere tiders storform. Men hvordan skal det gøres, og hvad gik galt 1. november? En af de fremtrædende unge stemmer i partiet Morten Dahlin tager hul på sin analyse. 

”Hvis du spørger i det socialdemokratisk gruppeværelse, er der ikke nogen forandring i det danske samfund, som ikke skyldes en klog socialdemokrat,” siger Morten Dahlin, der tilføjer: ”Vi andre har nok et mere nuanceret syn på det, men vi har været alt for dårlige i Venstre til at fremhæve, hvad det er, vi historisk har gjort."
”Hvis du spørger i det socialdemokratisk gruppeværelse, er der ikke nogen forandring i det danske samfund, som ikke skyldes en klog socialdemokrat,” siger Morten Dahlin, der tilføjer: ”Vi andre har nok et mere nuanceret syn på det, men vi har været alt for dårlige i Venstre til at fremhæve, hvad det er, vi historisk har gjort."Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Hvis Venstre igen vil være en drivende kraft bag udviklingen af samfundet, skal partiet turde sætte lighedstegn mellem fællesskab og liberalisme. 

Det mener folketingsmedlem Morten Dahlin, der har taget hul på arbejdet med sin analyse af, hvordan Venstre igen skal genrejses oven på det dårligste valgresultat i mere end tre årtier.  

“Vi skal have slået fast, at liberalismen anno 2022 er garanten for fællesskabet,” siger det 33-årige folketingsmedlem, der af mange iagttagere af dansk politik betragtes som ét af Venstres fremmeste unge talenter. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00