Ting-Prisen logo
Ting-Prisen forestiller en agiterende hest på talerstolen, hér i kunstnerens skitsestreg. (Foto: Tegning af Pontus Kjerrman)

Invitation: Ting-Prisen 2008 til Morten Østergaard

5. oktober 2008 kl. 17:53
RECEPTION: Altinget.dks abonnenter og kilder inviteres til onsdagens overrækkelse af Ting-Prisen 2008 til R-gruppens næstformand.
| Flere

Altinget.dks snart traditionsrige kommunikationspris, Ting-Prisen, går i år til et af de store radikale håb, folketingsgruppens næstformand Morten Østergaard.

Overrækkelsen finder sted ved en behagelig reception

onsdag den 8. oktober kl. 15.30 i netavisens lokaler på Gammel Strand 50,

hvor valget af Morten Østergaard motiveres, ligesom han modtager Ting-Prisens særlige bronzeskulptur af billedhuggeren Pontus Kjerrman. Vi byder alle radikalere, abonnenter, kilder, medarbejdere og andre venner af Altinget.dk velkommen.

Ting-Prisen gives, som det hedder i fundatsen, "til en dansk politiker med særlig evne at kommunikere sin politik, så Christiansborg kommer tættere på vælgerne". Den er tidligere givet til Lene Espersen (2004), Helle Thorning-Schmidt (2005), Villy Søvndal (2006) og Pia Kjærsgaard (2007).

Bag valget af Morten Østergaard står en priskomité bestående af  Jakob Elkjær, Lisbeth Knudsen, Troels Mylenberg, Lars L. Nielsen og undertegnede.

Rasmus Nielsen
Udgiver, Altinget.dk

Dokumentaion  

Ting-Prisen,

Fundats

 

  1. Netavisen Altinget.dk uddeler årligt Ting-Prisen, så vidt muligt den første onsdag i oktober.

  2. Ting-Prisen gives til en dansk politiker med særlig evne at kommunikere sin politik, så Christiansborg kommer tættere på vælgerne.

  3. Ting-Prisen består af en skulptur af en anerkendt dansk billedhugger - mærket Ting-Prisen, modtagerens navn og år samt giveren - og af et diplom.

  4. Altinget.dk udpeger hvert tredje år en priskomité på tre-fem personer, herunder udgiveren eller redaktøren af Altinget.dk. Medlemmer af priskomitéen må ikke have partipolitiske tillidsposter.

  5. Komité-medlemmer indsender til Altinget.dk motiverede forslag til årets prismodtagere. Hvert medlem kan foreslå ét navn. Altinget.dk rundsender bruttolisten med forslag til årets vinder. Der søges herefter konsensus i komiteen. Så vidt muligt har hvert komité-medlem vetoret. Såfremt der ikke opnås fuld enighed om årets vinder, kåres den, der er bredest opbakning til.
  6. I forbindelse med årets prisuddeling afholdes en reception i Altinget.dks lokaler. Komiteen formulerer i fællesskab motivationen, som et komite-medlem fremlægger ved receptionen.

 

Christiansborg, september 2004

Opdateret september 2006

Opdateret august 2007

Opdateret september 2008

 

Prismodtagere:

2004: Lene Espersen

2005: Helle Thorning-Schmidt

2006: Villy Søvndal

2007: Pia Kjærsgaard

2008: Morten Østergaard

 

 

Den første komité 2004-06 består af Christine Cordsen, Henrik Hoffmann-Hansen, Rasmus Jønsson, Rasmus Nielsen og Søren Risbjerg Thomsen.

 

Den anden komité 2007-09 består af Jakob Elkjær, Lisbeth Knudsen, Lars L. Nielsen, Troels Mylenberg og Rasmus Nielsen.

 

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK