Italienske resultater, trods alt

Altinget.dks korrespondent i Bruxelles gør status over det italienske EU-formandskab, der blev noget kaotisk, men trods alt også skabte resultater.
Peter von Kohl
Bruxelles: Hvor det i skrivende stund, fredag eftermiddag, er svært at få øje på en lysning i den stemmetals-jungle, som forhindrer et gennembrud i EU-Regeringskonferencen, så må det medgives det fungerende italienske formandskab, at der rent faktisk er opnået resultater på selve EU-området.

Resultater der måske endda kan smitte af på Regeringskonferencen, når den nu igangsættes sent fredag eftermiddag hér i EU-Rådsbygningen i Bruxelles.

Den af det italienske formandskab lancerede plan til en gen-opblomstring af den europæiske økonomi via kraftige investeringer i infrastrukturelle programmer såsom det trans-europæiske netværk samt i forskning blev godkendt.

Det betyder, at EU-Kommissionens kick-start af programmet med foreløbig 59 projekter kan komme i gang så at sige omgående. Der er i alt frem til år 2020 afsat 220 milliarder Euro, og til kick-starten godt 60 milliarder. Fra EU kan projekterne finansieres med 20 procent, den Europæiske Investeringsbank er klar, og så skal der private investeringer på bordet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00