Jarlov - stjerneskud fra højre

PORTRÆT: Konservative Rasmus Jarlov er med lynfart skudt til vejrs som en af de allerbedste kommunikatorer i Folketinget. Han blev nævnt som ny politisk ordfører - men blev forbigået.
Den konservative Rasmus Jarlov roses som et stort politisk talent og blev nævnt som mulig ny politisk ordfører efter Henriette Kjær. Når kameraerne er slukket, er han dog en mere almindelig politiker og kaldes både reserveret og ufestlig.
Den konservative Rasmus Jarlov roses som et stort politisk talent og blev nævnt som mulig ny politisk ordfører efter Henriette Kjær. Når kameraerne er slukket, er han dog en mere almindelig politiker og kaldes både reserveret og ufestlig. Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Niels Th. Dahl

Han er ung og sulten og virker som en, der står op om morgenen og spiser råt kød til morgenmad.

Niels Krause-Kjær
Politisk kommentator
Fakta

CV for Rasmus Jarlov:

Født 1977
1996 Student fra Ordrup Gymnasium
1996-1998: Reserveofficersuddannelse i Flyvevåbnet
1998-2003: Cand.merc.
2004-2010: Ansat i Novo Nordisk
2010: Medlem af Københavns Borgerrepræsentation
2010: Medlem af Folketinget, først midlertidigt medlem for Charlotte Dyremose, dernæst permanent afløser for Connie Hedegaard.

 

Der har været gang i svingdørene i Det Konservative Folkeparti siden sidste folketingsvalg.

Hele fem folketingsmedlemmer - heraf to ministre - har forladt Folketinget og overladt deres pladser til ukendte suppleanter, der næsten alle har haft særdeles svært ved at få skabt sig en tydelig politisk profil.

Der er imidlertid ingen regler uden undtagelser. For kun godt et år siden trådte den nu 33-årige Rasmus Jarlov ind i Folketinget - og han har med rekordfart gjort sig bemærket i konservative og politiske kredse som et af de få nye slagkraftige talenter i den konservative gruppe, der ellers mest har været plaget af talentflugt i de senere år.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00