Om  
Jørgen Goul Andersen

Jørgen Goul Andersen hædret med pris

Professor Jørgen Goul Andersen, der forsker i valg og velfærd ved Aalborg Universitet, har modtaget Erik Rasmussen-prisen på 25.000 kroner for sin mangeårige forskningsindsats, der har bidraget til at synliggøre dansk viden om politik både nationalt og internationalt.

Line Jenvall

Erik Rasmussen-prisen, der er opkaldt samfundsvidenskabens fader og uddeles til gavn for forskere, som har bidraget til at udbrede danskproduceret viden om politik i både ind- og udland, går i år til en mand, der i den grad har formået at kaste lys over statskundskabens mange kroge med forskning i blandt andet velfærdsstaten, politiske partier, valg, politiske holdninger og politisk deltagelse.

Jørgen Goul Andersen er årets modtager, skriver Aalbrog Universitet i en pressemeddelelse.

Her er Jørgen Goul Andersen professor på Institut for Statskundskab. Han har haft sin gang på Aalborg Universitet siden 1995 kun afbrudt af en to-årige periode med base på Aarhus Universitet. I løbet af hans karriere er det samlet set blevet til godt 45 bøger og over 225 bidrag til videnskabelige bøger og tidsskrifter. Derudover har professoren stået i spidsen for talrige nationale og internationale forskningsprojekter, blandt andre det danske valgforskningsprojekt, det danske medborgerskabsprojekt, den danske magtudredning samt netværk for nordisk valgforskning.

På Aalborg Universitet grundlagde Jørgen Goul Andersen i 1996 også Centre for Comparative Welfare Studies, hvor han i dag fungerer som forskningsleder og professor.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørgen Goul Andersen

Professor, Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet, forfatter
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1977)

0:000:00