Journalist Peter von Kohl fylder 60

Peter von Kohl er en af dansk presses første rigtige multimedie-journalister. En dyb europæisk kærlighed har sendt ham rundt til alverdens lande på kontinentet.
Rasmus Nielsen
Journalist Peter von Kohl fylder 60 år fredag den 4. april - desværre er han bortrejst på dagen ude i sit elskede Europa. Desværre, for Peter, Altinget.dks Europa-korrespondent fra i år, er et menneske, man gerne fester med. Og arbejder sammen med, det er nemlig i sig selv festligt.

For en ung internetredaktion som vores er det en fornøjelse - ja, en nødvendighed - at have en erfaren herre som Kohl i mellem os. Hvordan skulle dem først i tyverne ellers kunne ud af, hvad det egentlig vil sige at være journalist?

Nye journalister af i dag forventes at være "multimediale", dvs. kunne redigere en netavis, lave TV, radio, tage fotos ... lad os nu se, hvad det bliver til. Men Peter har længe for det blev moderne været multi-journalist par excellence. En dyb røst, et elegant ydre og en letløbende pen er gode redskaber i den forbindelse. Når man kan det hele, hvad gør det så, at en underlig størrelse som et modem blokerer nettets vej fra Strasbourg til redaktionen på Christiansborg?

Peter von Kohl har været opstillet til Folketinget for CD og været tæt på partiets stiftelse og inderkreds gennem 30 år. Det præger ham den dag i dag. Men den journalistiske gerning i politik vandt over de politiske tilbud, der blev ham givet. Dyrevelfærd er dog en særlig politisk sag, han aldrig opgiver.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024