K: Bedre lønsedler

Tina Møller

Det er relevant, at man kan se, hvor meget man bidrager med til velfærdssamfundet langt mere detaljeret end i dag

Charlotte Dyremose
Skatteordfører (K)
Danske lønmodtagere skal måned-for-måned have at vide, hvor meget skat de betaler på de tre skattetrin, mener K.

Danskernes lønsedler skal derfor ændres, så alle i fremtiden kan få et større overblik over deres skatteforhold. Med et nyt forslag vil de Konservative have udformet lønsedlerne, så alle skatteydere kan se, hvor meget de betaler i bund, mellem eller topskat.

I dag indeholder lønsedler kun et samlet tal, der angiver, hvor meget man betaler i skat. Hvis man er interesseret i flere detaljer om, hvordan skatten er sammensat, er man henvist til de årlige oplysninger på selvangivelsens slutopgørelse. Ifølge partiets skatteordfører, Charlotte Dyremose, skal forslaget ses som en borgerservice, der skal give en mulighed for at få et bedre indblik i skatten - mindst en gang hver måned.

»Det vil øge gennemskueligheden, når danskerne kan se, hvordan deres skattebidrag er sat sammen. Det er relevant, at man kan se, hvor meget man bidrager med til velfærdssamfundet langt mere detaljeret end i dag,« siger hun og understreger, at forslaget skal gennemføres med de mindst mulige administrative gener for arbejdsgiverne.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00